Home Noutati Curiozitati despre pisici

Curiozitati despre pisici

4 min citire
0
0
382

Nu toti oamenii stiu ca pisicile pot sa vada in intuneric. Acest lucru se datoreaza faptului ca ochii lor sunt mai mari decat ochii altor animale de dimensiune similara si au mai multe celule sensibile la lumina, ceea ce le permite sa capteze mai multa lumina. Pisicile au, de asemenea, un strat subtire de blana pe ochi, care le ajuta sa reflecteze si mai multa lumina.

Pisicile dorm, in medie, 16 ore pe zi. Aceasta este o treime din viata lor, astfel incat nu este de mirare ca unele pisici par „mai putin active” decat altele. Totusi, pisicile sunt animale nocturne, astfel incat unele pisici sunt mai active seara, in timp ce altele dorm mai mult in timpul zilei.

Pisicile sunt animale curioase si vor investiga orice obiect nou introdus in casa. Pisicile sunt, de asemenea, buni sclavi de rutina si pot dezvolta o atasare fata de anumite obiecte sau activitati.

Blana unei pisici contine intre 100.000 si 150.000 de fire de par pe care le aranjeaza in patru straturi distincte: un strat de blana deasa, un strat de blana subtire, un strat de blana deasa si un strat de blana subtire. Blana unei pisici este, de asemenea, invelita in ulei, care o ajuta sa ramana hidratata si sanatoasa.

Pisicile au un simt al mirosului de trei ori mai puternic decat al oamenilor. Acest lucru se datoreaza faptului ca pisicile au o multime de celule olfactive in nasul lor, care le ajuta sa identifice mirosurile. Pisicile folosesc, de asemenea, mirosul pentru a comunica unele cu altele.

Pisicile sunt animale sociale si au nevoie de interaction sociala pentru a se simti bine. Pisicile vor trage cu urechea, miorlai, marai si chiar vor atinge din cand in cand cu botul pentru a comunica unele cu altele.

Pisicile pot sa sari de la inaltimi de sase ori inaltimea lor. Pisicile au, de asemenea, o inclinatie naturala de a alerga si de a sari, ceea ce le ajuta sa fie atat de agili.

Pisicile au, de asemenea, o inclinatie naturala de a alerga si de a sari, ceea ce le ajuta sa fie atat de agili.

Pisicile au, de asemenea, un simt al echilibrului foarte dezvoltat, care le permite sa sara si sa alerge fara probleme.

Pisicile sunt animale care se hranesc cu carne, astfel incat dieta unei pisici este compusa in principal din proteine. Pisicile au, de asemenea, nevoie de grasimi si de vitamine pentru a se mentine sanatoase, astfel incat alimentele pentru pisici contin, de obicei, o combinatie de proteine, grasimi si vitamine.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By prachi prachi
Load More In Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si

Cum poti sa-ti optimiezi casa pentru a te bucura de confort alaturi de o pisica cu par lung!

Daca ai o pisica cu par lung, probabil stii cat de important este sa ii oferi un mediu con…