Home Uncategorized 11 rase de pisici mari si mici

11 rase de pisici mari si mici

4 min citire
0
0
598

Cand vine vorba de animale de companie, pisicile sunt printre cele mai populare. Exista multe rase distincte, unele mai mici, altele mai mari. Iata 11 rase de pisici, atat mici cat si mari. 

1. Maine Coon – O rasa mare, cu o blana lunga si deschisa la culoare, Maine Coon este o pisica foarte puternica si inteligenta. Este o rasa foarte buna pentru a fi in familie, extrem de iubitoare si poate cantari pana la 15 kg. 

2. Ragdoll – O rasa mare si îngrijita, Ragdoll are o blana de lungime medie si este cunoscuta pentru temperamentul ei bland si linistit. Ragdoll se simte cel mai bine intr-o casa linistita, unde poate primi multa atentie si dragoste. 

3. Chartreux – O rasa franceza medie, Chartreux este un animal de companie inteligent si poate fi extrem de devotat fata de stapanii sai. Blana sa este scurta si aspra, de culoare gri sau albastru.

4. Persan – Persanul este o pisica mare si eleganta, cu blana lunga si un aspect moale. Este o rasa inteligenta si iubitoare, dar poate fi uneori destul de lenesa. 

5. Sfinx – Acesta rasa unica si excentrica este recunoscuta pentru pielea sa catifelata si lipsa de par. Sfinxul este un animal de companie extrem de devotat si poate deveni rapid un membru al familiei. 

6. Siamez – Rasa mica, cu o blana scurta si usor de ingrijit, Siamezul se simte bine în orice mediu. Aceasta rasa este extrem de inteligenta si poate fi antrenata sa execute numeroase trucuri. 

7. British Shorthair – Acesta rasa medie, cu blana scurta si moale, este cunoscuta pentru temperamentul ei linistit si devotamentul fata de stapanii sai. British Shorthair poate fi extrem de activ si poate cantari pana la 8 kg. 

8. Bengal – Cu blana lor stralucitoare si colorata, Bengalii sunt una dintre cele mai frumoase rase de pisici. Sunt o rasa extrem de curajoasa si poate deveni rapid foarte devotata fata de stapanii sai. 

9. Munchkin – Acesta rasa mica si draguta este cunoscuta pentru picioarele sale scurte si blana sa moale. Munchkinul este extrem de iubitor si poate fi antrenat sa execute numeroase trucuri. 

10. Burmese – O rasa mare si puternica, cu o blana de lungime medie, Burmesa este o pisica inteligenta si devotata. Aceasta rasa poate cantari pana la 10 kg si este cunoscuta pentru temperamentul ei bland si linistit.

11. Exotic Shorthair – O rasa mica, cu blana scurta si moale, Exotic Shorthair este extrem de iubitor si poate deveni rapid un membru al familiei. Aceasta rasa este cunoscuta pentru temperamentul ei linistit si afectuos. 

Indiferent daca preferi pisici mari sau mici, aceste 11 rase au caracteristici distincte si personalitati unice. Cu toate aceastea, toate pisicile au nevoie de multa atentie si dragoste, indiferent de rasa.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By prachi prachi
Load More In Uncategorized

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si

Cum poti sa-ti optimiezi casa pentru a te bucura de confort alaturi de o pisica cu par lung!

Daca ai o pisica cu par lung, probabil stii cat de important este sa ii oferi un mediu con…