Home Noutati 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre pisici si caini

10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre pisici si caini

4 min citire
0
0
178

Daca esti un iubitor de animale de companie, probabil te-ai intrebat despre diferentele dintre pisici si caini. In timp ce ambele animale sunt insotitori grozavi, au personalitati si nevoi foarte diferite. Iata 10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre pisici si caini.

1. Pisicile sunt mai independente decat cainii. Pisicile sunt cunoscute pentru independenta si distanta lor. Ei nu au nevoie de atata atentie precum cainii si se multumesc sa petreaca timp singuri.

2. Cainii sunt mai sociali decat pisicile. Cainii sunt animale de socoteala si doresc companie. Ei trebuie sa fie in preajma oamenilor si a altor animale pentru a fi fericiti.

3. Pisicile sunt mai bune la ascunderea bolilor. Pisicile sunt maestri in a-si ascunde durerea si boala. Este important sa acordati atentie schimbarilor subtile de comportament care ar putea fi semne ale unei probleme.

4. Cainii sunt mai vocali decat pisicile. Cainii latra, se striga si urla pentru a comunica cu stapanii lor. Pisicile, pe de alta parte, sunt mult mai tacute si comunica in primul rand prin limbajul corpului.

5. Pisicile sunt mai bune la catarare decat cainii. Pisicile sunt cataratori ageri si pot escalada cu usurinta peretii si mobilierul. Cainii, pe de alta parte, nu sunt la fel de adepti la catarare si ar putea avea nevoie de ajutor pentru a se ridica si a cobori.

6. Cainii au nevoie de mai multa miscare decat pisicile. Cainii au nevoie de exercitii fizice regulate pentru a ramane sanatosi si fericiti. Pisicile, pe de alta parte, pot face suficient exercitiu jucandu-se in interior.

7. Pisicile se ascund mai bine decat cainii. Pisicile sunt vanatori naturali si se pot ascunde cu usurinta de pradatori. Cainii, pe de alta parte, sunt mai susceptibili de a fi observati de pradatori.

8. Cainii sunt mai buni sa urmeze comenzile decat pisicile. Cainii sunt dornici sa multumeasca si pot fi dresati sa urmeze comenzile. Pisicile, pe de alta parte, nu sunt la fel de dispuse sa asculte de comenzi si pot necesita mai multa rabdare si repetitie.

9. Pisicile sunt mai bune la ingrijire decat cainii. Pisicile sunt ingrijitoare meticuloase si se pot pastra curate cu un ajutor minim. Cainii, pe de alta parte, au nevoie de bai si periaj regulat pentru a ramane curati si sanatosi.

10. Cainii sunt mai buni sa formeze legaturi decat pisicile. Cainii sunt animale sociale si formeaza legaturi puternice cu stapanii lor. Pisicile, pe de alta parte, sunt mai independente si pot sa nu fie atat de atasate de stapanii lor.

Indiferent de animalul de companie pe care il alegeti, pisicile si cainii sunt atat insotitori minunati. Cu putina rabdare si intelegere, puteti forma o legatura puternica cu oricare dintre animalele.

Încărcați mai multe articole similare
Load More By Mihaela Dragomir Mihaela
Load More In Noutati

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vezi si

Pisicile regale: adevăruri și mituri despre felinele din castelele lumii

Castelele lumii sunt pline de mister și istorie, iar pe lângă nobilii și regii care le-au …