Alte articole

Ingrijirea de iarna a cainilor de curte

feadi

Am gasit un articol despre ingrijirea de iarna a cainilor de curte:

Cusca - locuinta cainelui

Iarna, este esential ca adapostul sa-i asigure caldura cainelui si sa il mentina uscat si ferit de ploi, frig sau vant. Cainii trebuie sa aiba un loc sigur si confortabil, in care sa se poata ascunda de zapada sau de brizele reci de vant. O cusca mare in care sa puneti o patura sau asternut din paie este foarte buna. Asigurati-va ca deschiderea custii sa nu fie in directia din care bate vantul. Unele persoane aleg sa-si doteze custile cainilor cu un sistem de incalzire. Aceasta dotare destul de costisitoare trebuie efectuata de un personalul specializat. Pernele sau lampile de incalzire actionate de cabluri electrice nu sunt recomandate, deoarece cainii curiosi pot roade cablurile, creand astfel un adevarat dezastru.

Citeşte mai departe...
Expozitii canine PDF Imprimare Email

feadi

 

 

Expozitiile canine sunt organizate de catre Asociatia Chinologica teritoriala a fiecarui judet sub indrumarea si supravegherea Asociatiei Chinologice Romane.

 

Arbitrajul cainilor se face de catre arbitri chinologi agreati de catre Asociatia Chinologica Romana, si care raspund favorabil invitatiei de a participa si de a arbitra in ring. Exista arbitri chinologi care pot arbitra doar anumite rase de caini din anumite grupe, sunt arbitri care arbitreaza mai multe rase din mai multe grupe putand alege cel mai bun caine al grupei (BEST OF GROUP) si sunt arbitri chinologi care pot arbitra orice rasa de caini, din orice grupa, acestia putand acorda si titlul de cel mai frumos caine al expozitiei (BEST IN SHOW).

 

Expozitiile se desfasoara de obicei pe parcursul unei zile, dupa un anumit program, dar sunt si expozitii care se tin duplex in doua orase invecinate. Inscrierea cainilor in expozitie se face in functie de unele criterii si anume:rasa din care face parte iar in functie de rasa se va incadra la grupa corespunzatoare, apoi se tine cont de varsta cainelui, care va face diferentierea clasei la care va fi arbitrat cainele.

Clasele de arbitrare sunt valabile pentru toate rasele din toate grupele si anume:

-CLASA PUPPY (6-9 luni);

-CLASA JUNIOR (9-18 luni);

-CLASA DESCHISA (peste 15 luni );

-CLASA INTERMEDIARA (15-18 luni);

-CLASA CAMPIONI (peste 15 luni cu diploma de campion);

-CLASA MUNCA (peste 15 luni cu certificat de munca);

-CLASA VETERANI (peste 8 ani).

 

La fiecare clasa se va acorda pe sexe unul din calificativele: Foarte Promitator, Promitator, Nepromitator, Excelent (I,II,III...) Foarte Bine, Bine, Satisfacator, Nesatisfacator, apoi de la caz la caz se poate acorda Best Baby, Best Puppy, Best Junior, Best Veteran, Best Male, Best Bictch, RPJ, Rez CAC, CAC (caine cu aptitudini de campion), Invingator, Rez. CACIB, CACIB (caine cu aptitudini de campion in expozitii internationale) BOS ( Best of Sex) BOB (Best of Breed ) Rez . BOG, BOG (Best of Group) Rez.Junior BIS, Junior BIS (Best in Show) Rez. BIS, BIS (Best in Show).

 

In afara de acestea, in cadrul expozitiei se mai organizeaza si unele concursuri speciale cum ar fi Junior Handler – adica un caine este condus in ring de un copil si se urmareste nu atat frumusetea cainelui ci mai mult modul in care este prezentat cainele de copil si armonia dintre acestia. Un alt concurs este cel de perechi, un mascul si o femela din aceeasi rasa de sexe diferite si apartinind aceluiasi crescator si grupul de crestere unde se urmareste un grup de caini din aceeasi rasa, provenind din aceeasi canisa dar de generatii diferite.

 

In functie de titlurile obtinute unii caini vor urca pe podium, altii nu, cei de pe podium in afara de premii se aleg cu bucuria ca au un caine care se apropie de idealul din standardul rasei, acest lucru crescand astfel valoarea acestui caine. Nu tot timpul castigurile sunt pe masura asteptarii insa depinde de starea in care se afla cei doi proprietarul si catelul in ziua respectiva, modul in care este prezentat in ring, dresajul de ring si nu in ultimul rand concurenta. Expozitiile canine nu se pot povesti. De aceea este bine sa fie vazute live, fiecare difera si sunt unice.

 

Sursa: Internet

 

 

 
Banner