Alte articole

Cum sa ajutati un caine sa faca fata caldurii !

feadi

 

Desi vremea nu pare demna de o luna de vara, caldura isi va face curand simtita prezenta. Iar ne vom dori sa stam intinsi la soare, sa ne plimbam si sa nu mai stam inchisi in cei patru pereti ai casei sau ai biroului.

Ca si noi, bietele noastre animalute s-au plictisit, in mod sigur, de cei patru pereti pe care ii vad zi de zi, ora de ora, cu exceptia momentelor in care sunt scoase afara.

Cu toate acestea, oricat de incantat ar fi sa iasa afara, cainele nu va mai fi la fel de bucuros cand va pune labutele pe asfaltul care dogoraste!

Citeşte mai departe...
Exercitii de dominare PDF Imprimare Email

feadi

 

 

In continuarea regulilor de subordonare (Cateva reguli de subordonare), prezentate in articolul precedent, cu acceasi sursa, prezint aici cateva exercitii de dominare:

1. DE MAX. 2 ORI PE LUNĂ SE RIDICĂ CASTRONUL CÂINELUI IMEDIAT CE A ÎNCEPUT SĂ MĂNÂNCE. SE DĂ O COMANDĂ (ŞEZI), DUPĂ EXECUTAREA CĂREIA I SE DĂ CASTRONUL


Am incercat de cateva ori figura asta cand era mai mic si s-a uitat extrem de mirat la mine! Parca nu-i venea sa creada! Nu am mai incercat de mult, dat fiind faptul ca cedeaza destul de usor tot felul de obiecte (comanda 'LASA'). E bine sa incercati cand este mic figura asta. Cand va trece de un an, va fi mai complicat.

 


2. SE PUN MÂINILE SUB PIEPTUL CÂINELUI ŞI SE RIDICĂ UŞOR, ÎN AŞA FEL ÎNCÂT SĂ STEA DOAR PE PICIOARELE DIN SPATE.

Fara probleme... sta oricat, ba chiar se bucura ca il bag in seama. Sta pe picioarele din spate si la comanda. Drept e ca a consumat ceva recompense pentru asta.

3. SE APUCĂ CÂINELE DE CEAFĂ, FERM, SE SCUTURĂ DE 3 ORI, DUPĂ CARE SE MENŢINE PRIZA TIMP DE 30 DE SECUNDE

Nu a fost cazul. De fiecare data cand il mai iau de ceafa (si nu cu putere) stie ca a gresit el ceva si se culca singur cu labutele in sus. Sta acolo si se uita la mine "Ce am facut"?

4. SE APUCĂ CU O MÂNĂ PICIORUL DIN FAŢĂ ŞI CU CEALALTĂ PICIORUL DIN SPATE (DE PE PARTEA DINSPRE CONDUCĂTOR) ŞI SE CULCĂ CÂINELE PE O PARTE, DUPĂ CARE SE EXECUTĂ O PRESIUNE MEDIE (MARE DACĂ CÂINELE SE AGITĂ) ÎN ZONA GÂTULUI. NU SE ELIBEREAZĂ PÂNĂ CÂND NU SE LINIŞTEŞTE.

Nu a fost cazul. Cred ca se aplica in situatiile extreme de insubordonare. Daca el si-a inteles pozitia in 'haita', nu va fi cazul sa se aplice.

Toate aceste reguli trebuiesc aplicate (cred eu) si in functie de temperamentul cainelui. Al meu e destul de cuminte, dar am vazut chiar aici pe forum catei care au incercat sa-si muste stapanul (si nu in joaca!) atunci cand au incercat sa-i ia ceva 'al lui'. Sunt convins ca stabilirea unor reguli de convietuire cu catelul sunt benefice atat pentru stapan, cat si pentru necuvantator.

Nu in ultimul rand recomand calduros sa cereti sfatul unui specialist pentru orice problema de comportament pe care o sesizati la cainele Dvs.

 

Sursa: internet

 
Banner