Alte articole

Mic dictionar

feadi

Un dictionar si ghid pentru totii cainii sau pentru toti stapanii care vor sa inteleaga modul cainilor de a privi lucrurile din jurul lor, dar mai ales pentru cei care vor sa se amuze!

 

Lesa
Asa este denumita o banda sau o curea care se ataseaza zgarzii tale, cu ajutorul caruia iti plimbi stapanul unde ai tu chef ! Nu uita, ca atunci cand stapanul ajunge acasa de la munca sa il intampini cu lesa in gura. Daca obisnuiesti sa faci asta, atunci plimbarea ta va fi garantata!

Patul tau (n.r. al cainelui)
Orice suprafata moale, curata, precum o cuvertura alba, o canapea noua sau rufele proaspat spalate si uscate.

Salivarea
Este ceea ce patesti tu cand stapanul tau mananca, iar tu nu! Ca sa iti iasa cat mai bine aceasta activitate, trebuie sa stai cat mai aproape de stapanul tau, sa il privesti cu tristete, sa scoti limba si … mai departe stii tu ce trebuie facut.

Citeşte mai departe...
Cum a inceput totul... PDF Imprimare Email

feadi

 

Totul a inceput in decembrie 2007 cand ma plimbam printr-un Mall din Bucuresti. Pana in acel moment nu intrasem niciodata intr-un Pet-Shop (cu toate ca mi-au placut intotdeauna animalele). Eram insa de parere ca e dificil sa cresti unul in apartament. Nici pana in ziua de azi nu stiu ce m-a determinat sa intru in acel Pet-Shop.... Pur si simplu am intrat...

 

Inauntru ceva pasari si niste custi mici, murdare, cu geam transparent... In trei din ele erau niste pui de catzei veseli si latraciosi (am citit pe cusca "bishon maltez'). Intr-o alta cusca, era un catzel ceva mai mare, maron cu negru si cu alb, urechi mari si extrem de trist. Statea acolo cu botul pe labe si privea in gol. Pe geamul lui nu scria nimic. Cum pe langa mine se invartea omul responsabil cu animalele, l-am intrebat: "Ce rasa e?". "Beagle" mi-a raspuns. "Vreti sa-l vedeti?". I-am spus ca nu vreau si ca am intrebat din curiozitate. "E la noi de 4 saptamani si nu l-a luat nimeni" a mai spus omul. Si a deschis usita aceea transparenta si l-a luat in brate. "Maine il trimitem inapoi...." Catzelul n-a schitat nici un gest... era complet apatic. "Nu vreti sa-l tineti in brate?" m-a intrebat vanzatorul si l-a intins catre mine. Instinctiv, am intins mainile si l-am luat in brate. "Ce faci mai catzelule?" si a inceput sa ma pupe si sa se agite....

 

Am mai aflat ca avea 2 luni si jumatate, pedigree 'necunoscut' ca avea primul vaccin facut... si ca putea face gratuit urmatoarele 2 vaccinuri, la o clinica partenera.

 

Cu riscul de a ma repeta, trebuie totusi sa spun ca nu stiam nimic despre caini (doar ca trebuie scosi dimineatza foarte devreme din casa...). Credeam ca mananca oase si ce mai ramane la masa... In fine, eram un pic peste 0 (zero) in materie de caini.

 

Argumentele 'logice' au triumfat si am lasat catzelul la locul lui in cusca si am plecat mai departe. Doar ca mititelul a inceput sa planga si sa scheaune de mama focului....

 

Pe drum m-am tot gandit la mitital si sub impulsul momentului, am hotarat totusi sa-l iau. M-am intors la magazin unde micutul isi reluase pozitia 'cu botul pe labe' in cusca lui mica si murdara.

 

L-am intrebat pe om cat costa. Pretul depasea, la prima vedere, posibilitatile momentului.... Insa nu stiu ce m-a impins sa fortez... nota. Am golit cardurile si am schimbat 'ratia de fier'. Am facut un contract, am primit un carnet de sanatate, un cosulet, doua vase, ceva mancare si CATZELUL!!!

 

Mititelul, ma pupa intr-una si era extrem de bucuros....

 

 

 
Banner